Tietoa Hoofin-palvelusta

Tietoa palvelusta

Usein kysytyt kysymykset


1) Mitä palvelun käyttö maksaa?

Tuotteiden listaaminen palveluun on ilmaista. Pidätämme kuitenkin 10% tai vähintään 2 euron palvelumaksun tuotteen myyntihinnasta, mikäli tuote menee kaupaksi. Palvelumaksu mahdollistaa jatkuvan asiakastuen ja maksujen turvallisuuden ensirekisteröitymisestä lähtien.  

2) Onko Hoofinista ostaminen turvallista?

Käytämme sivustollamme maksunvälityspalvelu Stripeä, jonka avulla pidämme ostajan rahoja hallussa niin kauan, kunnes ostaja on saanut ostamansa tuotteen. Tuotteen saatuaan ostaja kuittaa tuotteen saapuneeksi, rahat siirtyvät myyjälle Stripe-maksunvälityspalvelun kautta noin viikon kuluessa.

3) Kuinka nopeasti saan myydystä tuotteesta rahat tililleni?

Rahat tilitetään myyjän tilille noin viikon kuluessa siitä, kun ostaja ostaja on kuitannut tuotteen vastaanotetuksi. 

4) Onko tuotteilla noutomahdollisuus?

Tuotteilla on noutomahdollisuus, mikäli myyjä on sen määritellyt. Noudosta sovitaan ostajan ja myyjän välillä viestitse. Noudon yhteydessä ei tarvita käteistä tai muita maksuvälineitä, sillä tuote on maksettu Hoofinin kautta, jotka tilitetään myyjän tilille 3) kohdan mukaisesti.

5) Onko tuotteilla palautusoikeutta?

Sivustomme kautta emme tarjoa palautusoikeutta, sillä myynti tapahtuu yksityisten kuluttajien välillä. Myyjän vastuulla on kuvailla esimerkiksi tuotteen kuntoa rehellisesti. Palautuksesta on sovittava tuotteen myyjän kanssa.

6) Mitä jos myyjä ei hyväksy tilaustani, vaikka tililtäni meni katevaraus? 

Ostajan maksaessa tuotteen, siitä tehdään ensin katevaraus. Mikäli myyjä ei hyväksy tapahtumaa kolmen päivän kuluessa, rahat palautuvat välittömästi katevarauksesta ostajan tilille.

7) Mitä jos ostaja ei vahvista tuotetta vastaanotetuksi?

Ensin voit lähettää viestin suoraan ostajalle, jotta hän merkitsisi tilauksen vastaanotetuksi. Mikäli ostaja ei vastaa muistutukseesi 48 tunnin kuluessa, voit kirjoittaa tilanteestasi osoitteeseen info@hoofin.fi. Lisää viestiisi nimesi sekä paketin tiedot, kuten kuvakaappaus lähetyksestä/lähetyskuitista. Tässä tapauksessa vahvistamme tilauksen, mikäli 48 tuntia on kulunut paketin vastaanottamisesta tai vaihtoehtoisesti otamme itse yhteyttä ostajaan.

8) Mitä postimaksu tarkoittaa ja miten lähetän tuotteen?

Myyjä määrittelee summan, jolla on valmis postittamaan tuotteen. Postimaksu lisätään tuotteen hintaan ostajan maksaessa tuotteesta. Myyjä saa postimaksun takaisin samalla, kun maksu tuotteesta tilitetään. Postitukseen suosittelemme pakettiautomaattia tai kirjattua kirjettä. Emme suosittele tavallista kirjelähetystä, sillä toimitusta ei täten voi seurata eikä sen lähetyksestä saa mitään dokumenttia.